Als  het goed moet                   

Technische aspecten

Glas

Wij werken met drie soorten glas:

·       Normaal glas – glas zonder enige verkleuring

·       Ontspiegeld glas – aanzienlijke reductie van reflectie door onherkenbaar spiegelbeeld

·       Museumglas – het meest toegepaste glas, omdat het glas praktisch onzichtbaar is


Passe-partouts

Wij gebruiken bij voorkeur hoogwaardig karton (100% katoen), waarbij u kunt kiezen uit 50 ingetogen kleuren. Het karton is door en door gekleurd, zodat er geen witte rand op de uitsnede ontstaat. Witte Passe-partouts snijden wij van Van Gelder museumkarton. Het maken van zowel rechthoekige als ronde en ovale uitsnedes gebeurt met een vol-automatische snijmachine, waardoor u zeker kunt zijn van uiterste precisie.Opplakken en lamineren

Soms is het wenselijk om een poster of foto op te plakken. Afhankelijk van de structuur en het oppervlak van het werk kiezen wij het juiste materiaal. Denk hierbij aan karton, polystyreen of foamboard.  Eventueel kunnen wij het werk nog voorzien van een kunststof beschermlaag die glas overbodig maakt.
 

Opspannen borduurwerk  

Er zijn diverse methodes voor het opspannen van borduurwerk. Afhankelijk van het soort borduurwerk bepalen wij welke methode het meest geschikt is, dit uiteraard in overleg met de klant.
 

Spieramen

Voor losse doeken en batiks, maken wij onze eigen spieramen. Betreft het een werk groter dan 40 x 50 dan werken wij bij voorkeur met aluminium spieramen, omdat de stabiliteit daarvan vele malen groter is dan die van houten spieramen. Wij nieten altijd aan de achterkant, zodat er geen nietjes zichtbaar zijn.